Gestionare
Pastoral

Forum

Această secțiune a site-ului polenizare.ro își propune să pună la dispoziția apicultorului interesat să se deplaseze în pastoral informație cât mai completă în acest scop. Folosim ca sursă de informație site-ul MADR care centralizează datele transmise de Regia Națională a Pădurilor și de către primăriile localităților din România conform prevederilor legii 383/2013, Legea Apiculturii.

Tot prin această secțiune încercăm să realizăm un sistem eficient de avertizare a apicultorilor, aflați în pastoral sau care dețin o vatră permanentă pe teritoriul unei comune în privința situațiilor care necesită atenționarea lor, în special atunci când urmează să se efectueze tratamente fito-sanitare în respectiva zonă.

Puteți accesa paginile dedicate scopurilor prezentate mai sus dând click pe link-urile de mai jos sau pe taburile cu aceleași nume din partea de sus a oricărei pagini a acestei secțiuni.

Păduri - aici puteți studia pentru fiecare județ în parte datele comunicate de RNP referitor la suprafețele aflate în evidențele acestei instituții acoperite cu păduri de salcâm și de tei. Încercăm să facem prezentarea grafică cât mai ușor de înțeles și asimilat completând datele disponibile cu date geografice care să vă ușureze găsirea efectivă a amplasamentului pădurilor la care se face referire.

Primării - aici puteți studia pentru fiecare județ datele comunicate de consiliile locale privind suprafețele aflate în domeniul public sau privat al statului pe care primăriile le oferă apicultorilor pentru amplasarea vetrei de stupină permanentă sau de pastoral. De remarcat: fiind primul an de aplicare al noii Legi a apiculturii au existat uneori dificultăți în înțelegerea corectă a cerințelor datelor solicitate. Din acest motiv recomandăm folosirea cu precauție a acestor date și verificarea acestora prin contact telefonic la primării, în special în ce privește mărimea suprafețelor din tabelele postate aici.

Alertă rapidă - această pagină este un sistem de alertă rapidă prin SMS a apicultorilor pentru situațiile de efectuare a tratamentelor fito-sanitare la culturi care pot afecta albinele din stupii amplasați pe raza unei localități.

Orice opinie și propunere de îmbunătățire a acestei secțiuni a site-ului este bine venită și așteptată cu interes la adresa eurohonig@gmail.com.

Solicităm colaborarea tuturor apicultorilor care doresc să își aducă în mod benevol aportul la definitivarea, completarea și dezvoltarea acestui site.


Eurohonig-Bee Vital - iunie, 2014